A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. július 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 402 határsértőt tartóztattak fel, és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.


Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 13 esetben összesen 360 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kistelek és Mórahalom közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 6 esetben összesen 105 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás – közölte lapunkkal a rendőrség.