A rendőrök a katonákkal és a határvadászokkal együttműködve több csoportban összesen 251 határsértőt tartóztattak föl Csongrád-Csanád vármegyében keddre virradó éjszaka – közölte honlapján a rendőrség.


Mórahalom közigazgatási területén 2023. május 29-én 2 óra 30 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak két gépkocsivezetőt, egy román és egy moldovai állampolgárt, akik egy francia illetve egy spanyol honosságú járművet vezettek. A két gépkocsiban összesen 21 illegális migránst találtak, akik magukat török állampolgárnak vallották.

Zákányszék közigazgatási területén 2023. május 29-én 8 óra körüli időben a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy osztrák rendszámú kistehergépkocsit, amit egy hondurasi állampolgár vezetett. A járműben 12 személy utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Ásotthalom közigazgatási területén az egyenruhások 2023. május 29-én 18 óra 55 perckor lakossági bejelentés alapján megállítottak egy kistehergépkocsit. A járművet egy moldovai állampolgár vezette, annak rakterében 14, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.