Rászoruló és enyhén fogyatékos gyerekeknek épít hónapok óta nomád tábort Ásotthalom mellett egy szegényeket támogató szegedi alapítvány. Tavaly vették meg részletre az egykori határőr laktanya épületét az udvarral együtt, hogy olyan gyerekeket táboroztassanak, akik másképpen nem nyaralhatnának. Először augusztus elejétől harminc gyereket várnak – számolt be az RTL Hirado.


Mint írják, a nehéz sorsú gyerekeknek, családoknak tizennégy éve segítő szegedi Fatima Ház Alapítvány tavaly júniusban vette meg részletre az Ásotthalom melletti egykori határőr laktanya tiszti épületét az udvarral együtt. Azért, hogy gyerekeket táboroztathassanak.

Nomád tábor lesz, sátrakkal, külső zuhanyozókkal, fedett kiülővel – a tartóoszlopokhoz készülnek most a gödrök. Jobbára az alapítvány elnöke dolgozik itt, másodmagával, hogy elkészüljön a táborhely.

Hatkor kelünk, és éjfél után fekszünk, addig folyamatosan dolgozunk a férjemmel együtt. Nem azon gondolkodunk, hogy fáradtak vagyunk

– mondja Kiss Erzsébet. Harminc gyereket várnak egy-egy hétre a táborba. Nehéz sorsúakat és egyelőre csak kisebb fogyatékkal élőket. Azt tervezik, ha nő a terület, kerekesszékesek és súlyos látássérültek is jöhetnek. Be kell még vezetni a vizet a külső zuhanyozókba – ígéretet már kaptak rá – , a tereprendezés sem kis feladat, amihez némi önkéntes segítség is elkelne. Az első táborozókat augusztus hetedikén várják.