A szegeder.hu Tiszasziget és a szerb határ közötti kerékpárút minőségéről is beszámolt. Azt is hozzátették, ha a helyiek nem tartanák rendben a környéket, nem sok látszódna a gaztól. Természetesen a cikkbe olyan képet tettek bele, amikor valamivel nagyobb volt a fű.

Mint arról már mi is beszámoltunk, Ferenczi Ferenc polgármester nem az asztaltól irányítja a települést, ő a munkában hisz. Tiszaszigeten nem egy alkalommal szépítettek meg közösségi munkával területeket. A polgármester ennél az esetnél is vállalta azt, hogy civilekkel összefogva rendbe teszik a kerékpárutat. Nem is kell azt említeni, hogy ez nem a cikk hatására történt.

Anyagi forrás hiányában, marad a közösségi összefogás Ferenczi Ferenc az üggyel kapcsolatban elmondta, mivel nem nagyon rendelkeznek anyagi forrásokkal, ezért ha lehet, közösségi munkát végeznek, így történt ez a kerékpárút rendbetételénél is. Nemcsak most, hanem tavasszal is végigtisztították a területet, illetve a Peplár erdőnél egy vállalkozó segítségével, emelőkosaras daruval levágták az összes olyan ágakat, melyek balesetveszélyesek voltak.

Visszatérve a történtekre a CM365- Magyar Kerékpárosklub Szeged tagjai egy a portáljukon megjelent bejegyzésben jelezték, hogy a határfelé elhanyagolt a terület és azt szerintük le kellene zárni.

Egy gyakorlott kerékpáros -akivel előtte sohasem találkoztam- hívott fel, hogy erős túlzás használhatatlannak nevezni az útszakaszt, hiszen ő a bejegyzés előtti napon kerékpározott ott és véleménye szerint „nem hibátlan, de egész jó”, segít rendbe tenni. A telefonbeszélgetés folyamán gyorsan megegyeztünk a gyakorlati kivitelezés részleteiről. Többek között arról, hogy az eszközöket mi biztosítjuk, jómagam is ott leszek, mint kétkezi munkás. Így augusztus 19.-20. valamint 25.-26.-27. munkájának eredményeképpen Tiszasziget a kerékpárosok által felvetett jogos kéréseket bő kettő hét alatt összefogással – köszönet, tisztelet, hála irányukba- orvosolta.

– mondta.

A kerékpárosok írására rácsatlakozó szegeder.hu írásából viszont kitűnik, hogy a cikk írójának nem a kerékpárosok védelme a fontos, hanem az, hogy egy jobboldali polgármesterre milyen rosszat lehet írni. Okfejtéséből kimaradtak az északi irány, Szeged és környékének a kerékpárosokra veszélyes közlekedési csapdái, amelyeket én nagyobb gondnak látok, mint a házunk táján éppen most sebtében orvosolt problémát – hívta fel a figyelmet Ferenczi Ferenc.

Emlékezünk csak vissza a Szerb utcai sajnálatos kerékpáros balesetre. A hír akkor óriási sajtóvisszhangot kapott, ígéretek voltak arra, hogy ezt a hibát kiküszöbölik. De megnézhetjük még azt is városi szinten, hogy más helyeken milyen problémák vannak.

Minden település más-más problémával küzd, melyek közül néhányat évek alatt sem tud megoldani (pl. Tiszasziget esetében a Tiszai út). Tiszasziget a kerékpárosok által felvetett jogos kéréseket – amelyek helyesen sajtónyilvánosságok kaptak – bő kettő hét alatt összefogással orvosolta, így biztonságosan lehet az utat használni.