Az Egyszülős Központ idén is segítette az egyszülősök iskolakezdését, országszerte több mint 600 családnak nyújtott támogatást az új tanév kezdete előtt. Az általános iskolások tanszercsomagot, a középiskolások tabletet kaptak, így könnyebben vághatnak neki a 2023/2024-es tanévnek. Csongrád-Csanád vármegyében összesen 32 család kapott tanszercsomagot. Ma kezdődik az iskola, a csomagok már mindenhol eljutottak a családokhoz. 

Az Egyszülős Központ „Kiszínezzük az iskolakezdést!” programjában több mint 400 általános iskolásnak adományoztunk egyenként több tízezer forint értékű tanszercsomagot. A különböző korosztályok igényeihez igazodva a családok háromféle csomagra pályázhattak, amelyekbe a gyerekek korának megfelelően iskolatáskát, tolltartót, írószereket, rajzeszközöket, festékeket, körzőt, vonalzót, számológépet, uzsonnásdobozt és tisztálkodószereket készítettünk össze. A támogatásra az ország egész területéről lehetett jelentkezni, a tanszercsomagok felét vidéken élő egyszülős gyerekek kapják. A több mint négyszáz, általános iskolásoknak összeállított tanszercsomag mellett kétszáz tablettel segíthettük országszerte az egyszülős családban élő középiskolás fiatalok évkezdését. Magyarország Kormánya adományaként olyan tableteket kaptak az egyszülős fiatalok, amelyeket a 2022. évi népszámlálás során használtak a számlálóbiztosok.  

Az Egyszülős Központ megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy az ország minél több pontján elérhető legyen és ezáltal még inkább tudjon segíteni az egyedülálló szülőknek. Csongrád-Csanád vármegyében Szegeden működik országos klubhálózatunk egyik tagja, programjaikhoz csatlakozni az https://www.facebook.com/EgyedülállóSzülőkKlubjaSzeged oldalon keresztül lehet.