Több műszaki mentéshez és egy tűzesethez riasztották a hétvégén a vármegye tűzoltóit – tájékoztatta Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, a Szeged a Mindenem hírportált.


Két személyautó és egy kisteherautó karambolozott pénteken Algyőnél. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, négyen sérültek meg a balesetben.

Autó motortere égett szombaton Szentes belterületén. Az utasok időben kiszálltak a járműből, nem sérültek meg. A szentesi hivatásos egység oltotta el a lángokat, majd visszahűtötte az izzó motorteret. 

A tűzoltók kezdték meg annak a fiatal férfinak az újraélesztését, aki súlyos füstmérgezést szenvedett vasárnap reggel Szegeden. Fél hétkor riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat egy harmadik emeleti lakáshoz. A konyhában volt tűz, a sűrű füst az egész lakást elborította. A tűzoltók azonnal megkezdték a férfi újraélesztését, amit a mentők kiérkezéséig folytattak, közben egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűz okát vizsgálják a szakemberek. 

Fél hektáron égett a nádas vasárnap Szegeden, a Baktói városrészben. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat, nem sérült meg senki.