Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, változékony lesz az időjárás, de markáns változásra nem kell számítani.


Estig elsősorban a Dunántúlon valószínű gyenge intenzitású eső, majd éjszaka a csapadékzóna a Tisza vonaláig juthat, ekkor már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szerda délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet, másutt marad az erősen felhős ég. Eső, zápor elszórtan, elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már másutt is kialakulhatnak záporos gócok. A Tiszántúl déli részén esetleg zivatar is kialakulhat. Kedden a keleti, délkeleti szelet nagy területen élénk, a Duna-Tisza közén erős lökések kísérhetik, szerdán az északias szél lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos.
    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a tartósan borult részeken 15, 20, míg másutt 20 és 24 fok között alakul.