Szabados Ági népszerű, saját fejlesztésű videósorozata, A Mutasd a könyvespolcod! frissen elindult új évada már a második részben rendhagyóan folytatódott: Ági a műsor történetében először tért vissza egy korábbi forgatási helyszínre, egy évvel ezelőtt ugyanis Szabó T. Annával beszélgetett, most pedig férje, Dragomán György szemszögéből vette szemügyre a házaspár legendás könyvespolcát.


„Minden azon múlik, hogy mit írsz” – Dragomán György az egyórás beszélgetés során mesél az írásról – jelenleg is az új könyvén dolgozik –, a főzés és az írás közötti párhuzamról, az olvasásról, a versolvasás fontosságáról, és teszi mindezt úgy, hogy garantáltan kedvet kapnak hozzá a nézők is.

Természetesen megmutatta a számára nagy jelentőséggel bíró köteteteket is, többek között egy darabokra vágott, így számtalan kombinációban olvasható dobozkönyvet, vagy az első regényének saját kezűleg, fogselyemmel bekötött példányát.

A Mutasd a könyvespolcod!-sorozat Ági missziójához hűen az olvasás népszerűsítésére irányul, ez a beszélgetés azonban nem pusztán az olvasáshoz, hanem az újraolvasáshoz is meghozza a nézők kedvét, Dragomán György szerint ugyanis az újraolvasás egyfajta időutazás, amikor a jelenlegi én egy régebbi énünknek ad randevút, nem beszélve azokról az érzésekről, amelyek egy szöveg korábbi olvasásához kötődnek, és ismét felszínre törnek. Ennek kapcsán az is kiderül, mit olvasott Dragomán György édesanyja a várandóssága idején.

A beszélgetés itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=zx4ziSyzdS4

Ha nem szeretnél lemaradni a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező, új részeiről, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!