Elindult Szabados Ági népszerű, saját fejlesztésű videósorozatának harmadik évada! A Mutasd a könyvespolcod!, amely Ági YouTube-csatornáján látható, ezentúl minden vasárnap új résszel jelentkezik.


A harmadik évad első része máris egy meglepetésekkel teli beszélgetést tartogat, Ági ugyanis Gombos Cintia Mercédeszhez, művésznevén Cinthya Dictatorhoz látogatott el, akit egészen új oldaláról ismerhetünk meg.

Cinthya az ország egyik legizgalmasabb és legváltozatosabb stílussal rendelkező személyisége, fotográfus és médiadizájner, ám valószínűleg kevesen tudják róla, hogy igazi könyvmoly. Ami legfőképp azért érdekes, mert gyerekkorában diszlexiát állapítottak meg nála, ez pedig az olvasás mellett az iskolás éveit is megnehezítette. Ő azonban nem adta és azóta sem adja fel: rendületlenül falja a könyveket, folyamatosan képzi magát – és ma már egészen másként tekint önmagára, mint néhány évvel korábban, amikor a bulvár média gyakori szereplője volt.

A beszélgetésből kiderül, hogy állandó halálfélelemmel küzd, amellyel az olvasás segítségével birkózik meg. Érdekli az egzisztenciális pszichoterápia, és többször olvasott kedvencei között említette Vona Gábor egyik könyvét is. Elárulta, melyik könyvet olvasta el először, és mely művek segítenek neki legyőzni az élet adta nehézségeket. Talán nem gondolnánk, de Cinthya óriási lelkesedéssel beszél például Madách Imre klasszikusáról, Az ember tragédiájáról is.

A mű nem csak Cinthyára volt nagy hatással, hiszen vőlegénye, az énekes-dalszerző Molnár Tamás egyik dalában is felbukkan egy sor belőle. Tamás közös otthonukban együtt tervezték meg a könyvespolcukat, amely mellett állva Cinthya arról is mesél, milyen olvasási szokást talált ki a Covid- járvány idejére kettőjüknek, sőt, arra is fény derül, milyen romantikus, olvasással kapcsolatos geztussal készült Tominak, amikor egy pár lettek.

A beszélgetés itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=VmIIv_0SP78

Hogy ne maradj le a Mutasd a könyvespolcod! vasárnaponként érkező, új részeiről, iratkozz fel Szabados Ági YouTube-csatornájára!