A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végeztet a Bartók térnél és a Török utcában a Jósika utca – Attila utca saroktól a Kossuth L. sgt-ig húzódó szakaszon – tájékoztatta Balaton Krisztina, a Szegedi Vízmű Zrt. kommunikációs vezetője a Szeged a Mindenem hírportált.

A munkálatok ezen a héten elkezdődtek, a meglévő régi 150-es AC (azbeszt cement) vezeték helyére új, 160-as KPE (polietilén műanyag) vezeték kerül, illetve a rekonstrukciós területen található (házi) bekötések is felújításra kerülnek.

A munkaterület átadása az alvállalkozó részére szeptember végén megtörtént, a munka 6 hónap alatt, várhatóan legkésőbb jövő év április elejére készül el teljes-körűen, az aszfaltozással együtt, ekkor állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend.

A rekonstrukció 3 ütemben zajlik, idén – a tervek szerint – az első két ütem készül el:

  1. ütem: Kossuth L. sgt. – Mérey utca közötti szakasz
  2. ütem: Attila utca – Mikszáth K. utca közötti szakasz
  3. ütem: Mikszáth K. utca – Mérey utca közötti szakasz

Az érintett útvonalakon közlekedőknek ütemenként változó, időszakos útszűkületre kell számítaniuk.

A vezetékrekonstrukció ideje alatt a Bartók tér érintett része (Jósika/Attila utcától a Török utcáig), valamint a Török utca teljes hosszában részlegesen kerül lezárásra (a munka által érintett sáv) a forgalom elől. Az átmenő forgalom egy sávon (forgalomirányítás mellett) lehetséges.

A munkálatok felváltva, de mindkét oldalát érintik a Török utcának (és a Bartók tér ezen részének), így parkolási tilalomra is kell számítani változó utcaszakaszon és ütemben, a munka előrehaladásához igazodva.

Az ottlakók számára a közlekedést, az otthonukhoz való eljutást a kivitelező biztosítja. A munkálatokat Szeged város megbízásából a Szegedi Vízmű Zrt. alvállalkozója végzi. A rekonstrukció kivitelezése a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt.

Ezen a szakaszon – a víziközmű munkálatokat követően – az útburkolat helyreállítására is sor kerül, aszfaltozással.