Vádat emeltek három férfi ellen, akik tavasszal két, őket a buszról leszállító jegyellenőrt is bántalmaztak; az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Képünk csak illusztáráció
Kép forrása: Police.hu

Szanka Ferenc közölte, a három férfit csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolják.
    
A férfiak március 6-án délután szálltak fel Szegeden a központi buszpályaudvaron egy helyi járatos buszra. Már a felszállás előtt a megállóban, majd azután a buszon is agresszívan kiabáltak, hangoskodtak, ezért a két jegyellenőr felszólította őket, hogy hagyják abba.
    
A vádlottak erre becsmérlő kijelentések mellett közölték az ellenőrökkel, hogy hallgassanak, mivel ők a szolgáik, majd egyiküket leszállás közben leköpték. A buszról leszállva a jegyellenőrökre támadtak, arcon ütötték, nekifutásból megrúgták és más módon is bántalmazták őket.
    
A cselekmény következtében az egyik ellenőrnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A letartóztatásban lévő férfiakra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség, bűnösségükről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – tudatta a csoportvezető ügyész.