Kedden négy szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Kisteleken, Szegeden, Szentesen és Hódmezővásárhelyen csaptak fel a lángok az aljnövényzetben, vagy a betakarítás előtt álló gabonatáblában. A városok hivatásos tűzoltói, valamint a kisteleki és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozásokat.

Autóra hasadt egy nagy méretű faág kedden Algyőn, a Komp utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, személyi sérülés nem történt. 

Rosszullétre panaszkodott, gázszagot érzett egy idős ember Szegeden, a Kálvária sugárút egyik első emeleti lakásában. A szegedi tűzoltók méréseket végeztek a nyílt égésterű vízmelegítő közelében, a műszerek megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt mutattak. A katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket, a mentők egy embert kórházba szállítottak. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, ami még az első, enyhe tünetek jelentkezése előtt figyelmeztették volna az ott élőket a veszélyre. 

Két autó ütközött szerdán kora reggel Hódmezővásárhely és Szikáncs között, a 4415-ös úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben egy ember megsérült.