Pénteken este hét óra körül érkezett meg a zivatarzóna Csongrád-Csanád vármegye területére. A vármegye déli részén tombolt legerősebben a vihar, a legtöbb bejelentés Makó, Szeged és Mórahalom városából érkezett – hívta fel a figyelmet Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Mint elmondta, rövid idő alatt mintegy huszonnyolc segélyhívást fogadott a szegedi főügyelet a vihar kapcsán. Mindenhol fák dőltek ki, ágak hasadtak le. A kidőlt fák és a nagy méretű faágak elzárták az utak forgalmát, veszélyeztetve az arra közlekedőket. Több helyen is a parkoló autókat rongálták meg a több méteres, leszakadt ágak. Gyálaréten pedig villámcsapás miatt gyulladt ki egy melléképület. A vihar ideje alatt 11 településen volt rövidebb ideig fennakadás az áramszolgáltatásban. 

Mórahalom külterületén, a Zákányszéki úton teljesen elzárta a forgalmat egy kidőlt fa, de Szatymaz és Sándorfalva között is megbénult a forgalom a leszakadt ágak és kidőlt fák miatt. 

Újszeged több pontján is a leszakadt ágak veszélyeztették az arra közlekedőket. 

A vihar okozta károkat a szegedi, a makói, a hódmezővásárhelyi, a kisteleki és a ruzsai hivatásos egységek számolták fel, munkájukat segítették a mórahalmi, a kisteleki és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók is. A beavatkozások este tizenegy óráig tartottak. 

Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. 

Ha valaki további viharkárokat észlel, amely veszélyt jelent az emberekre, vagy egyéb más károkat okozhat, kérjük, hívja a 112-es segélyhívót.