Fizetős lett a tarjáni Penny parkolója is így újabb lakótelepi áruház előtt szűnt meg a környéken élők lehetősége arra, hogy otthagyják autóikat – írja a Délmagyar.

Az intézkedés végett sokan fel vannak háborodva, viszont akik oda járnak vásárolni úgy vélik, hogy teljesen jogos. Nekik az az álláspontjuk, hogy ne vegyék el a vásárlók elől a parkolóhelyet, az ott élők oda parkolt autói.

A portál emlékeztetett, hogy az úttörő 2021-ben Szegeden a Lidl volt, amely a Makkosházi körúti üzlete parkolójában vezette be a fizetési rendszert. Egészen pontosan azt, hogy aki másfél óránál több időre hagyja ott járművét, annak minden megkezdett óráért 1500 forintot kell fizetnie. Ezt követően az Aldi is hasonló lépésre szánta el magát, majd tavaly a Penny is kihelyezte a fizető parkoló táblát, így a makkosházi bevásárlóközpont teljes területe fizetőssé vált azok számára, akik hosszasan ott akarnak parkolni. A jelenség egyébként egyik üzletlánc esetében sem egyedi: országosan egységesen erre a lépésre szánták el magukat, így védve privát területeiket.

A teljes cikk ITT olvasható el.