Gazdátlanul parkoló autót szereltek darabjaira egy szegedi piacon helyi fiatalok. A rendőrök a nyomozást lezárták az ügyükben, lopás miatt kell felelniük.

Forrás és kép: police.hu

A szegedi fiatalok 2023. január 3-án éjszaka határozták el, hogy szétszedik a közelben lévő piacon gazdátlanul parkoló BMW-t, majd alkatrészeit pénzzé teszik. A 19 éves férfi és 17 éves társa a valaha szebb napokat élt autó lámpabúráját, hűtővíztartályát, olajtartályát is leszerelték, de elraktak még különböző tartályfedeleket és a sebességváltó szoknyát is. A közelben járőröző körzeti megbízottak felfigyeltek a jármű körül gyanúsan tevékenykedő párosra, ezért jobban szemügyre vették, hogy mi történik. Miután a fiatalokat ellenőrzés alá vonták, a gyanú azonnal beigazolódott, a szétszerelt autó alkatrészeit megtalálták a páros járművének csomagtartójában. A rendőrök a tetten ért bontókat elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A bűncselekmény elkövetését nem vitatták, tettüket elismerték a nyomozóknak.

Ellenük lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szegedi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére.