Szerdán nyolc esetben kellett a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltóknak műszaki mentéseket végezni a forgalmat, illetve a járókelőket veszélyeztető kidőlt fák, lehasadt faágak miatt – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hat jelzés Hódmezővásárhelyről, kettő pedig Makóról érkezett. A beavatkozásokat a hódmezővásárhelyi és a makói hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés sehol sem történt. 

Összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó szerda délután az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a 162-es kilométerszelvénynél, Szeged közelében. A szegedi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést. A balesetben egy ember megsérült.

Szerdán késő este Ásotthalmon, a Deák Ferenc utcában egy családi ház melléképületének tetőszerkezete lángolt harminc négyzetméteren. A ruzsai hivatásos, valamint mórahalmi és ásotthalmi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik két vízsugárral eloltották a tüzet. Az egységek szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a környező épületekre. A tűzben nem sérült meg senki. 

Csütörtökön, nem sokkal éjfél után az 55-ös számú út 34-es kilométerszelvényénél, Ásotthalom közelében egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, áramtalanították a járművet.