A szegedi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki táskákat és dísznövényeket lopott a városban – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre június 26-án, délután érkezett bejelentés, hogy egy férfi megpróbálta ellopni a sértett hátizsákját a biciklije kosarából, de mivel a táskacsat beakadt, az ismeretlen elkövető inkább elmenekült. A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, a térfigyelő kamerák felvételein látták a feltételezett elkövető ruházatát. A szegedi egyenruhások aznap kora este, járőrözés közben, a nyomozók által megadott személyleírás alapján felismerték a táskatolvajt, akit a belváros közelében ellenőriztek. Az intézkedés alatt újabb bejelentés érkezett, hogy percekkel korábban a közelben egy – a délutánihoz kísértetiesen hasonló – táskalopás történt, és feltételezhető, hogy az elkövető ugyanaz. A rendőrök a 18 éves helyi férfit elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított a hónapban egy irodaház teraszáról két cserepes dísznövényt is ellopott.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és az kezdeményezték a letartóztatását.