Sinkó István képzőművész, a Magyar Festők Társaságának elnöke és Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának dékánja tart közös tárlatvezetést a Tendenciák című kiállításon. A bejárás során az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a REÖK falain kiállított remekművekkel május 24-én 16.00 órától.


Különleges, alkotói-kurátori tárlatvezetésre invitálja a kortárs művészet iránt érdeklődőket a REÖK. A Magyar Festők Társaságának Tendenciák című kiállítása hazánk egyik legnagyobb festőegyesületének munkásságát mutatja be, 114 színpompás, változatos és szemet gyönyörködtető alkotáson keresztül.

A napjaink hazai festészetének élvonalát képviselő gyűjtemény izgalmas vizuális utazást ígér azok számára is, akik eddig csak távolról figyelték a kortárs képzőművészet alakulását: a Társaság művészeinek sokszínű témaválasztása, a szigorú értelemben vett festészet határait feszegető, modern eszköztára, a REÖK hangulatos félhomályában kiállított művek összhatása garantáltan maradandó élménnyel ajándékozza meg a tárlat látogatóit.

Ezúttal ráadásul nemcsak a látványban gyönyörködhetnek: május 24-én, szerdán 16.00 órától Dr. Nátyi Róbert, a kiállítás kurátora, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja és Sinkó István kiállító művész, a Magyar Festők Társaságának elnöke vezetik körbe az érdeklődőket a tárlaton. A résztvevők megismerhetik a páratlan válogatást a művészettörténész és a képzőművész sajátos szemszögéből is, betekinthetnek a kiállításrendezés kulisszatitkaiba, az alkotói mindennapokba; „szabad szemmel” rejtve maradó részleteket, összefüggéseket fedezhetnek fel, és egyfajta kulcsot kaphatnak még az első látásra leginkább talányosnak tűnő alkotásokhoz is. A különleges tárlatvezetés során a kiállítás teljes egészét bejárják majd a két szakértő útmutatásával, egy óra hossza alatt egészen közeli bepillantást nyerve a kiállítás címében szereplő Tendenciák mibenlétébe, és mindabba, ami mögöttük van.

A program iránt érdeklődők kiállítási belépő megvásárlásával, és előzetes regisztrációt követően tudnak részt venni a bejáráson – a szervezők május 24. 12.00 óráig, a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen fogadják a regisztrációkat. Az aktuális jegyárakról, kedvezményekről, és további részletekről minden információ megtalálható a REÖK weboldalán.