Május 18. és 21. között egyedülálló programok várják az érdeklődőket a Szegedi Nemzeti Színházban és a belvárosban, a 10. Színházi Olimpia és a Szeged Napja Ünnepségsorozat keretében.

Olaszországból érkező balettelőadásnak ad otthont a Szegedi Nemzeti Színház május 18-án a Szegedi Kortárs Balett meghívására a 10. Színházi Olimpia keretében. A MM Contemporary Dance Company nagy sikerű darabját Olaszországban a legjobb produkció díjával méltatták, és most a napfény városának közönsége is megtekintheti. A kétfelvonásos est koreográfusai a Szegeden is népszerűségnek örvendő Enrico Morelli és Mauro Bigonzetti. Az Elégia útkeresésről mesél a tánc nyelvén, a műsor címadó produkciója, a Ballad pedig a nyolcvanas évek hangulatába repíti a nézőket, az előadás előtt pedig kötéltáncos performansszal várják a nézőket a szervezők.

Május 19-21-ig, a Szeged Napja Ünnepségsorozat keretében a teátrum falain kívül is izgalmas színházi programokon vehetnek részt az érdeklődők az Oskola utcában, a Mozart Hotel előtti színházi sátornál. Találkozhatnak a művészekkel, testközelből vehetik szemügyre a jelmezeket és játékokon vehetnek részt értékes nyereményekért. Pénteken mindemellett a Szegedi Szabadtéri Játékok Chicago című musicalében Morton mamát megformáló Janza Katával együtt is sétálhatnak a városban résztvevők, a színésznő kedvenc szegedi helyein, ahol elmeséli az ide fűződő legkedvesebb emlékeit.