Több mint két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével – tájékoztatta Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa szerdán a Szeged a Mindenem hírportált.

Február 14. és 16. között könyves vakrandi várja meglepetésre fogékony olvasókat a Somogyi-könyvtár Adminisztrációjában és a Központi Kölcsönzőben. Előre becsomagolt könyvekből lehet választani, de a könyvek címe titok. Hogy mit rejt a csomag, arra csak néhány apró információ (tartalom és műfaj) utal majd.

A Valentin-napot idén is együtt ünnepli olvasóival a Somogyi-könyvtár Dóm téri központja és valamennyi fiókkönyvtára. Február 14-én, szerdán a párosan beiratkozó felnőttek féláron kapnak olvasójegyet. A központi könyvtárban és valamennyi fiókkönyvtárban a párban beiratkozókat egy-egy apró ajándékkal is meglepik.

Február 14-én kerül megrendezésre Timár Kriszta Könyvklubjának következő összejövetele, amelyen egy igazi romantikus kötet, Ali Hazelwood: A szerelem képlete című története kerül kibeszélésre. A kötet a könnyedsége ellenére komoly témát is érint: a nők helyzetét a kutatók, a tudomány világában.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Szegedi Csoportja és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében két program érkezik a könyvtárba. Február 12-én Ismerjük még egymást? címmel Tóth László párkapcsolati coach és Tóthné Gulyás Gabriella dúla beszélnek majd a házasság dinamikájáról. Sokszor megtörténik, hogy kevesebbet beszélgetünk az évek múlásával és észre se vesszük, hogy már alig ismerjük egymást. Törvényszerű, hogy a kezdeti rózsaszín álmok elszürkülnek, de újra és újra felfedezhetjük párunkat, hogy egymásban otthonra leljünk. Az idei év szlogenjével, érdemes „állandó megújulásban” maradni. A délután moderátora Gesztes Olympia HKHK Mozgalom projektvezetője. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Február 16-án Hárman Lettünk! Mi lesz kettőnkkel? címmel workshopot szerveznek kisgyermekes párok számára Puroszné Nagy Magdolna perinatális szaktanácsadó és Gesztes Olympia, a HKHK projektvezetőjének vezetésével. A gyermek születése nagy öröm, ugyanakkor normatív krízis is. Sok minden megváltozik. Újra fel kell fedezni a szülés után a párkapcsolatot is. Olyan párokat várunk, akiknek gyermeke(i) legföljebb 5 éves. Lehetőség és feladat is, hogy szakadjatok ki 2 órára és gyertek el csak ketten!

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációról részletesebben a Somogyi-könyvtár honlapján tájékozódhatnak.

Így házasodtak ők címmel kamaratárlat nyílik a Somogyi-könyvtár dokumentumainak tükrében, amelyet egészen március 6-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a földszinti kiállítótérben. Az idei kiállítás történelmi, kulturális kitekintés a házasságról. Az 5 tárlóba 5 nézőpontból láttatjuk miként vélekedtek a házasságról régen és ma. Milyen tanácsokat ad a pap, a pszichológus, a párterapeuta és a coach. Bepillantást nyújtunk a történelmi nagy szerelmek, híres házasságok irodalmába.