Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett zajlottak a népszerű gyermeknapi programok a tűzoltóknál. Már jóval a nyitás előtt megtelt minden parkolóhely a Napos úti tűzoltólaktanya környékén is, sorra érkeztek a családok a nyitott szertárkapuk elnevezésű gyermeknapi rendezvényre – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint írta, nem csak a nyitott kapuk várták a családokat, a tűzoltók gondoskodtak arról is, hogy egész nap színes és izgalmas programokat biztosítsanak a kisgyermekeknek és a szülőknek. Látványos tűzoltási –és műszaki mentési bemutatók, tálcatűz-oltás, próbariasztások, technikai tájékoztatók…csak néhány elem a gyermeknapi kínálatból. 

Találkoztunk olyan családokkal, akik a gyermekek kívánságának megfelelően nyitástól egészen zárásig a laktanyában töltik a gyermeknapot, hiszen semmiről sem szeretnének lemaradni. Sőt, minden ismétlődő programot többször is szeretnének végignézni. 

De nem csak gyermekekkel találkoztunk a szertárban. Volt, aki csaknem harminc éve nyugdíjba vonult már a szegedi tűzoltóktól, de a szíve minden évben visszahúzza a laktanyába. A nyugalmazott tűzoltó elmondta, annyi év szolgálat után melegség tölti el a szívét, amikor ennyi kisgyermeket lát a tűzoltóknál.

A gyermeknapi programok délután négy óráig folytatódnak a vármegye összes tűzoltó-laktanyájában (Szeged, Szentes, Hódmezővásárhely, Makó és Csongrád), de a vármegyén túl az ország minden pontján szeretettel várják a tűzoltók a családokat.