A fukuokai vizes bajnokságon, Olasz Anna, Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid összeállítású magyar váltó ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók 4×1500 méteres csapatversenyében.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A magyar csapatban az FTC-ben sportoló szegedi, Fábián Bettina kezdett, aki a hatodik helyen váltott, majd következett Olasz Anna. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet klasszisát Rasovszky Kristóf váltotta, ekkor másfél perc hátránya volt a mieinknek az első helyezetthez képest, Rasovszky viszont egészen a harmadik helyre hozta fel a csapatot. A befejező ember Betlehem Dávid volt, a váltásnál még hét másodperces előnnyel vízbe ugró ausztrált Betlehem és Paltrinieri gyorsan meg is előzte, az utolsó bójához pedig gyakorlatilag egyszerre érkeztek. Ekkor már biztos volt, hogy kettejük között dől el az aranyérem. Az utolsó 200 méteren a medencés úszásban 1500 méter gyorson olimpiai és világbajnok olasz egy picivel gyorsabb volt, így Betlehem másodikként csapott célba. A magyar csapat így egymás után negyedszer végzett a dobogón ebben a számban.

Betti nagyon jól jött, és én is beleadtam mindent, mint mindig, amikor a csapatért kell úszni. Szerencsére három olyan lánnyal tudtam menni, akik szintén rutinosak, és pontosan tudták, akkor van esélyünk a legjobban haladni, ha párokban úszunk, egymás lábvizén, nem pedig váll a váll mellett, hátha megöljük a másikat. Ez sokat segített abban, hogy mindenki tudja hozni, amit vártak tőle. Apróbb gondok csak abból adódtak, amikor ázsiaiakkal találkoztunk, a japán fiú próbált emberkedni, de őt elengedtük, kalimpáljon mások mellett, illetve a végén, amikor a kínai lányt utolértük, akkor ő engem elkezdett oldalra szorítani, sajnos én kerültem a rossz oldalára, Leonie (Beck) el tudott jönni mellette simábban, de nem ezen múlott – nagyon boldog vagyok, hogy újból érmet tudtunk szerezni

– értékelte a világbajnokságot Olasz Anna.