Mint arról már beszámoltunk ma hajnali 5:19-kor nyolc év után elindult a vasúti személyforgalom Szeged-Szabadka között.

A korai időpont ellenére sokan kíváncsiak voltak. Lázár János építési és közlekedési miniszter úgy nyilatkozott, hogy a személyforgalom újraindulása nem egy szokványos vasútfejlesztési program. Annál jóval több: jelképe és eszköze a Vajdaság és a Dél-Alföld újbóli összekapcsolódásának. Azért dolgoznak, hogy a szerbek és a magyarok szorosabban tudjanak együttműködni és ebben országhatáraink ne hátráltassanak.

Német Ferenc önkormányzati képviselő is elkísért első útjára a szerelvényt, melyről egy rövid videó is készült. A videó elején jól láthatjuk, ahogy megveszi Szegeden a jegyet.

A képviselő Palicson úgy fogalmazott: Úgy tűnik, nagyon jó ötlet volt elindítani ezt a járatot.

A Szeged Nagyállomástól Palicsig, illetve Szabadka végállomásig érvényes, teljesárú menetjegy ára 6,20 euro, jelenlegi árfolyamon 2356 forint. Szeged–Horgos, Szeged–Bácsszőlős, Szeged–Hajdújárás között pedig 4,80 euroért lehet, jelenlegi árfolyamon 1824 forintért lehet utazni. Gyermekek 6 éves korukig ingyen utazhatnak, továbbá Magyarországon 15., Szerbiában 14. életévük betöltéséig féláron. A vonatokra a rendelkezésre álló helyek mértékéig kerékpárjegy is váltható 2 euróért a vonat személyzetnél.