Ritka dolog az, ha valaki önzetlenül segít, pláne ha nem kis anyagi áldozatot kell meghozni az ügyért. Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán arról számolt be, hogy egy szegedi házaspár azzal kereste meg őket, hogy szeretnék támogatni Szeged mentőállomását.


“Szeged forgalmas részén lakunk, elég gyakran halljuk a mentő szirénáját és nem tudunk közömbösek lenni iránta. Sajnos a családban is volt már arra szükség, hogy a mentők segítségét vegyük igénybe, és mindig hihetetlen gyorsasággal a helyszínen voltak és mindig nagyon kedvesek, ugyanakkor tettre készek voltak. Egyikünk számára sem volt kérdés, hogy most, hogy összegyűlt egy jelentősebb összeg, őket szeretnénk támogatni vele.” -mondták.

A mentőállomással egyeztetve az a döntés született, hogy egy mellkaskompressziós készüléket vásárolnak a mentőorvosi kocsira, amivel ki tudják váltani a kocsin lévő régebbi, javításra és karbantartásra szoruló készüléket. Az adományt az Országos Mentőszolgálat Alapítvány pótolta ki, lehetőséget biztosítva a Lucas 3 típusú készülék megvásárlására, mely a mai napon már szolgálatba is állt. A régebbi készülék a karbantartás után a vármegye egy másik mentőállomására kerül, így két mentőállomás területén élők megmentéséhez járult hozzá a szegedi pár.