Csütörtökön, háromszor riasztották a vármegye tűzoltóit – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Kettéhasadt egy nagy méretű fa csütörtökön Hódmezővásárhelyen reggel a Rákóczi utcában, az autósok forgalmát is veszélyeztette. Pár perccel később a Kölcsey utcából is érkezett egy bejelentés, itt egy úttestre szakadt, több méteres faág akadályozta az autósokat. Délután pedig a Nádor utcából jelezték a lakosok, hogy egy leszakadt, magasban lógó ág veszélyezteti az arra közlekedőket. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentéseket, a forgalom a beavatkozást követően helyreállt az érintett útszakaszokon. Személyi sérülés sehol sem történt.

A száraz fű égett csütörtökön Szegeden, a Felebarát közben. A szegedi hivatásos egység oltotta el a lángokat, a tűz nem okozott károkat a környezetében.

Egy melléképület és a benne tárolt háztartási eszközök lángoltak csütörtökön éjjel Makón, a Mező utcában. A tűz veszélyeztette a szomszédos házat is. A makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre, két vízsugárral kezdték meg az oltást. A munkálatok közben egy gázpalackot is kivittek az épületből. Az egységek szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a környező épületekre. A tűzben nem sérült meg senki.