A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, akit a nyomozó hatóság több mint 70 rendbeli internetes csalás elkövetésével gyanúsít.


A megalapozott gyanú szerint a nő 2022. áprilisától egy ismert hirdetőportálon, álneveken különböző kertészeti és egyéb termékeket kínált eladásra. Az online hirdetésekre az ország minden tájáról, 73 vásárló jelentkezett, akik 8.000 és 75.000 forint közötti összegeket utaltak át a gyanúsított számlájára. A nő a hirdetett termékeket vevőinek azonban sosem küldte meg, kizárólag a vételárak megszerzése érdekében tette fel a hirdetéseket.

A gyanúsított a fenti módszerrel, egy év leforgása alatt a sértettektől összesen több, mint kétmillió forintot csalt ki, melyet megélhetésére fordított.

A járási ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés ténye és veszélye alapján indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.