Többen juthatnak pályázati támogatáshoz vagy magasabb összeget kaphatnak 2024-ben azok, akik tudományos, művészeti vagy kulturális tevékenységükhöz kérnek segítséget jövőre, mert a Szegedért Alapítvány megemelte a pályázati keretet. 

Január 22-ig várják az ajánlást a 2024. évi fődíjasra vagy a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjazottjára. A Szegedért Alapítvány hagyományos támogatásaira is 2024. január 22-ig lehet pályázatot benyújtani.

A Szegedért Alapítvány ismét pályázatot hirdet szegedi polgárok és közösségek támogatására, akik tevékenységükkel részt vállalnak a város tudományos, művészeti, kulturális életének gazdagításában, hagyományainak ápolásában, társadalmának alakításában. Pályázati támogatásban részesülhetnek egyének, kutató- és alkotócsoportok, művészeti közösségek, Szeged hírnevét emelő rendezvények, a városhoz kapcsolódó művészeti alkotások és kiadványok.

Az alapítvány három szakmai kuratóriuma ezúttal magasabb összeget, kuratóriumonként másfél millió forintot, összesen 4 500 000 forintot oszthat szét.  

Újdonság, hogy eltörölték a minimum összeget és a pályázók akár 250 ezer forintot is elnyerhetnek alkotásuk vagy programjuk megvalósításához.

Az elmúlt több mint három évtizedben egyéni alkotók és művészeti közösségek százait segítette a Szegedért Alapítvány támogatása céljaik megvalósításában.

A 2024. január 22-ig beérkező pályázatokat a kuratóriumok 2024. február végéig bírálják el, a támogatott pályázatok listája nyilvánosságra kerül.

A Szegedért Alapítvány jövőre már 35. alkalommal ünnepli a tudást, a tehetséget, az elkötelezettséget és tiszteleg azok előtt, akiket a szegediek méltónak tartanak az alapítvány fődíjára és kuratóriumi díjaira. Az ország egyik legrégebbi civil szervezete számára a kezdetektől kiemelt fontossággal bírt, hogy a díjazottak olyan személyek legyenek, akiknek teljesítményét nem csak saját szakmai környezetük tartja jelentősnek, hanem akikre büszkén gondol minden szegedi, hiszen városunk értékeit gyarapítja.

Ezért a Szegedért Alapítvány ebben az évben is felkéri a Szeged értékeit fontosnak érző állampolgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy ajánljanak olyan személyeket a fődíjra valamint a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjára, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek városunknak.

A fődíjat és a kuratóriumi díjakat – a korábbi díjazottak, támogatók és az ünnepi közönség társaságában – 2024. március 9-én gálaműsor keretében adják át a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol ismét együtt ünnepelhetik a tudást, a tehetséget a város civil értékeit.

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról letölthető ajánlólapon, papíralapon lehet benyújtani 2024. január 22-ig az alapítvány titkárságán (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar) vagy elektronikus formában beküldeni a szegedert.alap@invitel.hu email címre.

A pályázatokat a letölthető pályázati űrlapon kérik beküldeni  2024. január 22-ig papíralapon az alapítvány titkárságára (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar) vagy elektronikus formában a szegedert.alap@invitel.hu email címre.

A felhívás – és a letölthető űrlapok – a honlap „Díjajánlás, pályázat” menüjében található.