Az Öröm a Zene tehetségkutató sorozattal, valamint a Hangfoglaló programmal közösen rendezik meg Szegeden szeptember 16-án a II. CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatót, amely az Öröm a Zene országos tehetségkutató rendszerének vármegyei fordulója.

A könnyűzenei műfajok bármelyikéből várják a zenekarok jelentkezését Magyarországról és a határon túlról egyaránt. Jelentkezni az info@cityrocks.hu e-mail címen lehet biográfia, fotó, két mp3 formátumú saját dal vagy működő YouTube-link, dalszövegek és a zenekarvezető elérhetőségeinek csatolásával. A jelentkezési határidő szeptember 1., éjfél. 

A beválogatott zenekaroknak 15 perces koncertet kell majd adniuk a Törpe Tetőn. A színpadon közös backline lesz, amelyről a szervezők gondoskodnak.

A nyertes zenekar bejut az Öröm a Zene nagydöntőbe, ahol a fődíj négymillió forintos induló zenekari támogatás az NKA Hangfoglaló Program jóvoltából. A különdíjak között pedig szerepel fellépési lehetőség a SZIN 2024-es programjában, valamint a CityRocks valamelyik 2024-es eseményén.

A zsűri tagjai Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, a Hangfoglaló Program képviseletében Lee Olivér és Pulius Tibor, továbbá Butka Gergely fesztiválszervező, a Szatmárnémeti GMZ Kulturális Központ vezetője, valamint a CityRocks képviseletében Tátrai János basszusgitáros lesznek.