Kétszer is égett az aljnövényzet Szatymazon, melyhez a hivatásos tűzoltókat riasztottál – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó csütörtökön az M5-ös autópályán Szegednél. A szegedi hivatásos tűzoltók két egysége érkezett a helyszínre, áramtalanították a járművet. A balesetben hárman sérültek meg.

Öt hektáron égett az avar csütörtökön délben Szatymaz külterületén. A tüzet a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai kutató-mentőcsoport tagjai oltották el. Személyi sérülés nem történt. Délután Szatymaz másik pontján is kigyulladt a száraz aljnövényzet, háromezer négyzetméteren lángolt a száraz, füves terület. Itt a szegedi hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes egységek közös erővel végezték el az oltást. Késő este pedig Felgyő külterületén égett az aljnövényzet egy hektáron, a lángok több körbálát is megsemmisítettek. A csongrádi és a szentesi tűzoltók oltották el a tüzet, nem sérült meg senki.