A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából két Csongrád-Csanád vármegyében a szegedi Bertalan Lajos és a csongrádi Tisza-hídon is javítási munkák kezdődnek a napokban, melyet külső szakkivitelezők végeznek majd. Az autósoknak érdemes hosszabb menetidővel számolniuk a munkálatok ideje alatt – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya hétfőn a Szeged a Mindenem hírportált.

Kép: Wikipédia

2023. július 18-tól, keddtől kezdődően várhatóan 2 hetes átfutással zajlik majd a Csongrád utáni Tisza-hídon a dilatációs szerkezet* garanciális javítási munkája. A beavatkozások félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás mellett fognak zajlani.

A szegedi Bertalan Lajos Tisza-hídon szintén a műtárgy dilatációs szerkezetének javítási munkáit fogják végezni. A munka 2022. július 20-án, csütörtökön kezdődik, és a tervek szerint 1 hétig fog majd tartani. A munkálatok Szeged irányából Újszeged felé haladva mindkét jobb oldali forgalmi sáv lezárását szükségessé teszik. Ezért a javítás idejére irányonként egy-egy sávon haladhat majd a forgalom, a munkavégzés viszont nem érinti a híd gyalogosforgalmát.

A Magyar Közút a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá arra biztatja a járművezetőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.