Építészet, gasztronómia, képzőművészet, művészetterápia – csak néhány terület, amelynek képviselői érdekes programkavalkáddal készülnek a Szeged Design Week alkalmából 2023. október 5-15. között. Az SZTE BTK adjunktusa, Dr. Váraljai Anna és két mesterszakos hallgató kezdeményezésére valósulhat meg az esemény a Budapest Design Week-hez kapcsolódva.


A kreatív szakma legnépszerűbb és leglátogatottabb programsorozatába, a 20. éve futó Budapest Design Week-be idén Szeged is bekapcsolódik, felkerülve ezáltal a kreatív szakma országos térképére. Október 5-15. között sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a szegedi kreatív szakemberek a város kultikus és kevéssé ismert, vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein.

Szeged partnervárosként pályázta meg a lehetőséget a Budapest Design Week regionális helyszíneként Dr. Váraljai Anna művészettörténész, az SZTE BTK adjunktusa, valamint a design- és művészetmenedzsment MA szak hallgatói, Kőrösi Kíra és Nagy Petra kezdeményezésére. A sikeres pályázat nyomán idén először rendezik meg a Szeged Design Week-et. Aki szeretné megismerni a régió feltörekvő művészeit és kulisszatitkaikat, vagy egy-egy nyitott műhely falain belül alkotna, venne részt workshopon, izgalmas szakmai kerekasztal-beszélgetésen, gasztronómiai eseményen, az nem fog csalódni a programsorozatban. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, azonban akad olyan esemény, amely regisztrációhoz kötött!