Mint minden hónap első hétfőjén, Német Ferenc önkormányzati képviselő most is megtartotta fogadóóráját, a Fidesz szegedi irodájában. Most is sokan látogattak el, természetesen az IKV-ra is most is többen panaszkodtak.

A képviselő elmondta, a választások utáni első fogadóórán sem szembesült kevesebb, más fajta problémákkal. Továbbra is többen panaszkodnak az IKV-ra, ami már nem meglepő. Emellett megjelent egy pár IKV érintő cikk is, amire a szegediek több ezren reagáltak. Szóvá tették a takarítást. A tizenhét emeletes társasházban van olyan, hogy hónapokig nem jelenik meg takarító személyzet. A takarítási díjat pedig ugyanúgy beszedik az ott élőktől. Sérelmezik, hogy az IKV lakásokat már nem lehet megvásárolni, hiszen nagyon sokan azért vették ki a bérleti jogot, hogy majd 5-10 év múlva megvásárolják azt az adott ingatlant.

Az IKV mellett a szegedi közlekedés és az útfelbontások voltak a másik főbb problémák. Az emberek úgy vélekedtek, hogy Szegeden csak a választási kampány ideje alatt szoktak nagyobb útfelújításokat végezni. Néhányan az esténként hallható erős zenére is panaszkodtak. Nyilván utána fogunk annak járni, hogy azoknak az éjszakai szórakozóhelyeknek, akik ilyen hangerővel üzemelnek hajnalban, milyen engedélyük van. Értető a fiatalok álláspontja is, hogy pár estét ki lehet bírni. Itt viszont az a probléma, ha egy orvos, ápoló, mentős kialvatlanul kezdi a szolgálatot, de ezt más munkakörre is el lehet mondani. A rutinos szórakozóhelyek hétköznap tíz óra, hétvégén pedig éjfél után lehúzzák a hangerőt, hisz nem szeretnének a lakossággal konfrontálódni.

A parkolásnál is van némi zavar, próbáltuk ezt az új rendeletet értelmezni. Ez szintén nagyon sok embert érintett, hogy a parkoló zóna ismét bővült. Jól láthatjuk, hogy a választások után az önkormányzat első lépése, hogy újabb sarcot vessen ki a lakosságra. Olyan hangok is akadtak, akik elmondták, hogy végre meg tudnak majd állni a házuk előtt. De a lakosság döntő többségének a véleménye viszont az, hogy a kevés parkolóhelyre nem az a megoldás, hogy bővítjük a fizetős parkolókat, hanem pakolóhelyeket kellene létesíteni. Tény, hogy az elmúlt tíz évben ezek száma ezres nagyságrenddel csökkent, a lakosság gépkocsi ellátottsága pedig jelentősen nőtt. Vannak olyan városok, ahol ezt másképp oldják meg.

Sokan voltak olyanok, akik a választások eredményeiről szerettek volna beszélni. Kérdezték, hogy miben tudnának annak érdekében segíteni, hogy hatékonyabb legyen a működésünk. Ez nagyon jól esik az embernek, hogy a választóink ennyire odafigyelnek ránk. Tájékoztattuk az embereket a jövő béli tervein mellett arról is, hogyan fogunk felállni, illetve milyen lesz a frakció. Akik a fogadóórára eljönnek, egy része visszatérő panaszkodó, de mindig vannak újak is. Egymásnak adják a telefonszámot, olyan is akad, aki nem személyesen, hanem e-mailben keres meg minket. De arra is volt már nem is egy esetben példa, hogy mi megyünk ki egy adott helyszínre, ahol több lakó el tudja mondani a gondját-baját.

Ez is érdekelheti: