Tanévkezdés előtt családok ezreinél dilemma, hogy a mindennapi betevő vagy a ceruza / füzet beszerzése kerüljön-e előtérbe. Négyszázötven kisgyermekes család kapott iskolakezdésre színes ceruzát, tollat, füzeteket, vízfestéket, temperát, tolltartót, iskolatáskát, illetve az iskolaszerek mellett szeretetcsoki program jóvoltából csomagot a Mátrix Közhasznú Alapítványtól.


Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mélyszegénységben élők esélyegyenlőségét segítő célú volt az adományosztás. Sajnos egyre többen kénytelenek dönteni, hogy a rezsi, az iskolaszerek vagy a megélhetés szenvedjen hátrányt a beiskolázás idején. A cégek és magánszemélyek támogatásával, a bohócdoktorok önkéntes segítségével létrehozott jótékonykodáson egy picit könnyebbé tudtuk tenni 450 kisgyermekes család nehéz pillanatait.

Az alapítvány folyamatosan várja családsegítők, védőnők, iskolai dolgozók, segítséget kérő családok jelentkezését a www.matrixalapitvany.hu üzenetküldési felületén, hogy minél többen kaphassanak az életük megkönnyítését segítő adományokból. A Mátrix évente 15 ezernél több adománycsomaggal segíti a bajban lévőket, a cél a nélkülözés csökkentése.