Okos eszközöket, laptopot, asztali számítógépet kapnak gyermekek, teljesen ingyen, digitális felzárkózást segítő céllal.


A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 9-15 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által több száz támogatott kapta meg a tanulást – fejlődést segítő informatikai eszközét. A céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésével ilyen sikeres a program.

Iskolakezdés után 150 újabb komplett számítógép

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A korábbi járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos.

Számítógép Álomra a jelentkezés folyamatos
A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület. A pedagógusokat arra kéri az alapítvány önkéntes segítő csapata, hogy segítsék elő a rászoruló gyermekek jelentkezését az alapítványi jelentkezési felületen.