Immár kilencedik esztendeje, hogy a Somogyi-könyvtárban adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak eladásra, az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják – tájékoztatta Andóczi Balog Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa a Szeged a Mindenem hírportált.

Mint írta, a könyvtár 2022-ben a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének gyűjtött, akik 20 fő súlyosan-halmozottan sérült, mozgássérült, enyhe-és középsúlyosan sérült fiatal felnőtt számára biztosítanak napközbeni fejlesztést és gondozást.

A könyvvásáron 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át. Az ide évben a Csimota Kacaj Egyesület megsegítésére folyik a gyűjtés. Az egyesület 2019- es indulása óta számos, nehéz helyzetben lévő embernek, családnak nyújtott segítő kezet, akár tárgyi, akár pénzadomány formájában. Célkitűzései között szerepel a megyében élő gyermekek minél szélesebb körű támogatása. Ennek érdekében több alkalommal rendezett játékos rendezvényeket, mesemondó- és rajzpályázatokat, jótékonysági programokat és évek óta megrendezi iskolatáska gyűjtő akcióját, mellyel több száz gyermeknek segített már iskolatáskához jutni. Tagjai rendszeresen biztosítanak a megyei gyermekrendezvényeken kreatív asztalokat a gyermekek számára, ezzel is színesítve a helyi programokat.

A befolyt pénzadományból továbbra is a minél szélesebb körű támogatói munkájukat folytatnák, segítségével még több családnak tudják megadni azt a kis pluszt, ami kiutat jelent a nehéz helyzetükből.

Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy adományával támogatná a Csimota Kacaj Egyesületet, akkor látogasson el jótékonysági könyvvásárra 2023. december 1. és 22. között a Somogyi- könyvtár központi épületébe (Dóm tér 1-4.)!