Hétfőn reggel három új tűzoltót fogadott Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Lupsea Tamás, Kovács Bendegúz és Pajor Péter Albert is most fejezte be tanulmányait a tűzoltó szakképzésen, múlt pénteken volt az iskola ünnepélyes kibocsátó rendezvénye.


A hétfő reggelt már az Igazgatóság épületében kezdték, ahol átvették parancsukat az igazgatótól. Mindannyian más-más okból választotta ezt a hivatást, de mindhárman egyformán elszántak és lelkesek a tűzoltói feladatok iránt. 

Lupsea Tamás több egyetemen is tanult. Először gépészmérnökként képzelte el a jövőjét, tanult fizika szakon is, legutóbb pedig teológia szakos hallgató volt. Végül egyik területen sem találta meg önmagát és az elvárásait. Tűzoltóként most azt érzi, a helyére került. Februárban indult a képzés, melyet kiváló eredménnyel zárt. Tamás 27 éves, nős, Szegeden él. Rendszeresen fut, többször részt vett már az Ultrabalaton futóversenyen is.  Élete legelső szolgálatát csütörtökön veszi majd fel, a „C” csoportban várják majd az újoncot.