30 éve irányítja együtt a Szegedi Kortárs Balett/Szeged Contemporary Dance Company szakmai munkáját Juronics Tamás és Echéry-Pataki András. A két táncművész új korszakot nyitott a társulat életében.

Az együttesnek évente két bemutatója és 90–100 előadása van – ebből 30–40 Szegeden. Az elmúlt három évtizedben több mint harminc országban léptek fel, legnépszerűbb táncjátékuk, a Carmina Burana már négy kontinensen aratott zajos sikert.

Legutóbbi előadásukkal, a Fekete Hattyú balett-thrillerrel a szegedi bemutatót követően pár nappal máris kéthetes belgiumi premiersorozatra indult a társulat – ennek a produkciónak is rendkívüli a fogadtatása.

Az elmúlt 30 év előadásairól egy-egy fotón keresztül ad számot a világhírű együttes, a 30 év 30 kép című kiállítással, amely május 28-án, délelőtt 10 órakor nyílik meg a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában.

A Magyar Művészeti Akadémiát a rendezvényen a regionális munkacsoport két tagja: Juronics Tamás akadémikus, Kossuth-díjas táncművész és Vesmás Péter akadémikus, Ybl-díjas építész, a munkacsoport elnöke képviseli.