Mindenkit várnak szeretettel, a Somogyi-könyvtár Dóm téri épületében augusztus 8-án nyíló kiállításra, mely a Mályvavirág Alapítvány korábbi művészet-egészségügyi pályázatának nyertes alkotásait mutatja be.


A különleges festményeket felvonultató tárlat igyekszik felhívni a figyelmet a petefészekrák tüneteire és megelőzésére. A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a könyvtár alagsori klubjában (a ruhatár mellett).

Az Alapítvány 2022-ben a május 8-i Petefészek Világnap alkalmából hirdette meg művészeti pályázatát, melynek győztese Blumenschein Ágota (AgathArt) lett, így ő kapott lehetőséget egy teljes kiállítási anyag létrehozására. A pályázat és az alkotó célja, hogy a műalkotássokkal egészségtudatosságra és prevencióra inspirálja a látogatókat.

Az amatőr festőművész egy balerinán keresztül szemlélteti a legjellemzőbb tüneteket: köztük a hát- és derékfájást, a puffadást, a gyomorégést, a gyakori vizelési ingert, a menstruációs ciklus változását vagy éppen a fáradékonyságot és a kimerültséget.

A kiállítás korábban a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, a Mathias Corvinus Collegium épületében, az egri egyetemi Tittel Pál Könyvtárban, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban volt látható. A tervek szerint azonban országszerte további helyszíneken is bemutatásra kerül majd a tárlat.

A kiállítás szegedi megvalósulását a Somogyi-könyvtár és a Szegedért Alapítvány támogatta.