Betörte ismerőse lakásának ajtaját és erőszakosan pénzt követelt tőle egy férfi Szegeden. Később egy jegyellenőrt is bántalmazott az egyik buszon. A rendőrök őrizetbe vették – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, szerdán.

A megalapozott gyanú szerint egy 30 éves férfi 2023. április 25-én hajnalban Szegeden betörte ismerőse lakásának ajtaját, majd a sértettet megragadva erőszakosan pénzt követelt tőle. A nő az agresszív férfi fogásából kiszabadulva az utcára szaladt, ezt követően a férfi a helyszínről elmenekült. A feltételezett elkövető reggel buszra szállt, ahol tettleg bántalmazott egy jegyellenőrt, aki érvényes menetjegy hiánya miatt leszállásra szólította fel. A rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek, ahol azonosították és elfogták az agresszort.

A Szegedi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták, ellene rablás kísérlet és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.