„Egy vezető, nem attól vezető, hogy összeszarja magát és harc helyett hazaköpköd.” – mondta  Szanyi Tibor (MSZP-s EU-képviselő) Botka Lászlóról  2017-ben történt a választások előkészületén, de ma is igen aktuális.

A Szegedem.hu azt írja, sokat elmond egy emberről, hogy hogyan viselkedik nehéz helyzetben.
A nagy Balvezér bizony gallyra vágta pártját, amelynek mindent köszönhetett, majd veszett ábrándjáért remegve lelépett annak miniszterelnökjelölti színpadáról.


Hozzáteszik, soha nem volt ilyen mélyen az MSZP. Történelmi mélypontját érte el 10% alatti támogatottsággal a baloldal legnagyobb pártja – a 45 éves Vörös Terror utódpártja – az elmúlt héten. Erre a lezüllött párt miniszterelnökjelöltje – a lezüllető személyesen – cserbenhagyva pártját, a legnehezebb napokban lemondott. Ezzel igazi emberi arcát mutatta meg.

A portál arra is kitért, hogy lemondását azzal magyarázta, hogy „árulók” lehetetlenítették el a munkáját, és nem tudott a politikájához kint és bent támogatókat gyűjteni. Ennek teljességgel ellentmond, hogy 95%-os egységben emelte jelöltjévé az MSZP. Párttársa, Szanyi Tibor személyes blogján így írt: ”Én eskü alatt mondom, hogy az MSZP semelyik szegletéből nem hallottam olyat, hogy közülünk a Botkát bárki is le akarná váltani, senki olyannal nem beszéltem, aki meg akarta volna fúrni. (…) Itt-ott volt egy kis morgolódás is, de az mindig van. Én még soha, egyetlen vezetőnk mögött sem láttam olyan egységet, mint most Botka esetében.”

A botrányról-botrányra botladozó Botka László zsarnok hiú természete és állandó vádaskodó vagdalkozása a baloldal kilátásait minimálisra csökkentette. Megmutatkozott, hogy nem csak hiteletlen, de alkalmatlan is.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje hivatalosan mindössze 4 hónapig bírta miniszterelnök-jelöltként.
Vezetőhöz méltatlan, gyáva megfutását Szanyi Tibor (MSZP-s EU-képviselő) ekképpen kommentálta:
„Egy vezető, nem attól vezető, hogy összeszarja magát és harc helyett hazaköpköd.” – írták.