Elkezdődött az őzek párzási időszaka. Ilyenkor még jobban oda kell figyelniük a gépjárművezetőknek, hisz ebben az időszakban, az állatok bárhol megjelenhetnek. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság a Csongrád-Csanád Vármegyei Vadászkamarával
közösen, preventív közlekedésbiztonsági akciót tartott. A megállított gépjárművezetők, egy vadriasztót kaptak ajándékba.


Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt főelőadója, titkára a Szeged a Mindenem hírportálnak elmondta, a vad-gépjármű ütközéses balesetek komoly rizikófaktort jelentenek közlekedésbiztonsági, valamint vadgazdálkodási szempontból egyaránt.

Kiemelte, hogy fontos a közlekedők figyelmét arra felhívni, hogy ilyenkor nemcsak a táblákkal jelzett útszakaszokon kell odafigyelni. Az őzek párzási időszaka július közepétől, augusztus közepéig tart. Ebben az időszakban, minden gépjárművezetőnek megfelelő körültekintéssel és óvatossággal kell közlekedni.

Arra is kitért, hogy még a legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, mert sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, és mekkora lesz az ütközés ereje, hatása.


… hogy mindenki hazaérjen!