A szegedi rendőrök elfogták az utóbbi idők legromantikusabb rongálóját. Egy budapesti férfi terepjárójával felhajtott a szegedi Fogadalmi templom kapuja elé, ezzel megrongálva annak lépcsőjét – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


A rendőrségen 2023. április 28-án indult nyomozás a szegedi Fogadalmi templom lépcsőjének megrongálása ügyében. Az elkövetés után nem sokkal kiderült, hogy a bűncselekményt egy budapesti férfi követte el, aki osztálytalálkozóra érkezett Szegedre. Az esemény végeztével a férfi felajánlotta hölgyismerősének, hogy autójával hazaszállítja. A hölgy elfogadta a fuvart, azonban út közben a sofőr kockázatos lépésre szánta el magát: a dóm mellett haladva felhajtott annak lépcsőjén, megállt a kapu előtt és egy táncra kérte fel a hölgyet. A dóm lépcsőjén keletkezett sérüléseket csak a távozásuk után észlelte a bejelentő.

A Szegedi Rendőrkapitányságon rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését beismerte.