A hosszú évek óta jól működő, oktatásra és kutatásra egyaránt fókuszáló szakmai kapcsolatra hivatkozva, 2023. november 20-án együttműködési megállapodást kötött az East Sarajevo Egyetem Jogi Kara és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Az eseményre a Nemzetközi Hét keretében került sor Szegeden.

Az együttműködési megállapodás egy komoly előrelépés az elmúlt években kialakult, kétoldalú kapcsolatban, amely keretében a szegedi oktatóknak már több alkalommal is lehetőségük nyílt ellátogatni a szarajevói jogi kar különböző oktatási vagy tudományos rendezvényére.

A megállapodást, melynek célja az együttműködés kiterjesztése a hallgatókra, valamint az oktatási, kutatási és tudományos lehetőségek kölcsönös bővítése, Prof. Dr. Görög Márta, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar dékánja és Prof. Dr. Goran Marković, az East Sarajevo Egyetem Jogi Karának dékánja írta alá.

A szarajevói, a szegedi jogi karhoz hasonlóan hosszú évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkezik és nemzetközi szinteken is nagy népszerűségnek örvend. Mind a két oktatási intézmény tiszteli a tradíciót és őrzi a hagyományokat, neves oktatókat és kutatókat alkalmaz és olyan hallgatókat nevel, akik a világ bármely pontján megállják a helyüket.

A felek azt remélik, az együttműködés eredményei további sikereket hoznak mind a két karnak.