Valódi csemegével várja a Szegedi Nemzeti Színház az operett műfajának kedvelőit: Lehár Ferenc egyik legismertebb műve, A mosoly országa december 15-től Harangi Mária rendezésében látható a Nagyszínházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara közreműködésével.

Harangi Mária szerint az operett akkor jó, ha aktuális. Ebből a szempontból A mosoly országa kortalan darab, hiszen az emberi érzelmek, családi konfliktusok, a saját határaink meghúzása minden korban aktuális témák, fontos azonban megjegyezni, hogy az aktualitás nem egyenlő az aktualizálással. Egy szép kiállítású, hagyományosnak is nevezhető, mégis korszerű előadást láthat a szegedi közönség – mondta a rendező.

Romvári Gergely díszlettervező, játékmester és Papp Janó jelmeztervező rendkívül impozáns, Bécs pompáját és a kínai udvar fenségességét hűen tükröző látványvilágot álmodott meg, így a nézők minden szempontból belemerülhetnek a produkcióba, a látvány és a hangzásösszhangja garantálja a kikapcsolódást.

Hermann Szabolcs zenei vezető kitért arra, mekkora teljesítmény a társulat részéről, hogy a vidéki színházak közül egyedülálló módon a három zenés műfajban –musical, operett, opera –a repertoár a barokktól kezdve egészen a huszonegyedik századig öleli fel a világ zeneirodalmát, az év végétől pedig, folytatva a sort, ismét egy igazán nagyszabású előadás várja a szegedieket.