Idén Magyarország rendezi meg – a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével – a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics, IOI 2023). A világ egyik legrangosabb informatikai versenyére mintegy 1000 vendég érkezik, köztük 400 versenyző. A nemzetközi diákolimpiára, amelyet 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között rendeznek meg, csapatkísérők jelentkezését várják. A kísérők szállást, étkezést és a nyolc napra bruttó 80 ezer forint díjazást kapnak.


Száz országból mintegy ezer vendég köztük négyszáz versenyző vesz részt a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpián 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között, Szegeden. A világ egyik legrangosabb programozó versenyére a Szegedi Tudományegyetem 18 év feletti csapatkísérőket keres. Feladatuk, hogy nyolc napon át kísérjenek egy-egy csapatot a programokra: a versenyre, kirándulásokra, kulturális és sporttevékenységekre.

A csapatkísérőknek az IOI 2023 szervezői szállást és étkezést biztosítanak, a nyolc napért bruttó 80 ezer forint díjazásban részesülnek, és ajándékcsomagot is kapnak. Az SZTE hallgatói extra kreditet kapnak.

A verseny multikulturális jellegéből adódóan elvárás a folyékony angol nyelvtudás, valamint az, hogy a kísérők mind a nyolc napon a csapatuk rendelkezésére álljanak.

Jelentkezni e-mailben lehet az ioi2023@szte.hu e-mail címen, maximum egy oldalas, fényképes bemutatkozóval. A jelentkezőknek meg kell jelölniük a nyelvismeretüket és ha van, korábbi hasonló tapasztalatukat.