Nagy az érdeklődés a szegedi ókori Kína-kiállítás iránt: az agyagkatonákat és a Sanghajból érkezett kincseket már közel 15 ezren látták a Móra Ferenc Múzeumban. A 15 ezredik látogató várhatóan pénteken délelőtt érkezik majd a kiállításra.


Nyáron is nagyon sokan kíváncsiak a szegedi ókori Kína-kiállításra. A tárlat első fele, mely az agyagkatonákat mutatja be, május vége óta látható, a második egység pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Az iskolai osztálykirándulások után jelenleg a családosok és a turisták látogatják legnagyobb arányban a kiállítást.

A nagy érdeklődés eredményeképp már a 15 ezredik látogató fog a Móra Ferenc Múzeumba érkezni várhatóan pénteken délelőtt. A szerencsést Kína-témájú ajándékcsomaggal fogják köszönteni.

A kerek látogatószám ünneplése mellett tovább folytatódnak az ajándék tárlatvezetések is mindkét kiállítási részben. A nagy érdeklődés miatt egy új időpontot is beiktat a múzeum, így már heti három alkalommal lehet becsatlakozni az ajándék vezetésekbe: szombatokon 11 és 18 órakor, vasárnapokon pedig 10.30-kor.