Négy riasztás érkezett a vármegye tűzoltóihoz a hétvégén. Egy személyautó is kigyulladt vasárnap Szegeden – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, úttestre hasadt egy nagy méretű faág szombaton Szegeden, a Ringló utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést. A Mandula utcában is egy lehasadt ág veszélyeztette a forgalmat, a tűzoltók a segélyhívást követően percek alatt eltávolították az ágat az úttestről.

Egy autó égett vasárnap délelőtt Szegeden, a Felső Kikötő soron. A szegedi hivatásos egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Teljes terjedelmében lángolt egy tanya vasárnap délelőtt Kelebián. A kiskunhalasi és a ruzsai hivatásos egységek érkeztek a helyszínre, ekkor már egy gázpalack is felrobbant az épületben. A tüzet rövid idő alatt eloltották az egységek, a tűzben az ott élők közül senki sem sérült meg. A ház lakhatatlanná vált, a héttagú család átmenetileg rokonokhoz költözött. 

Egy istálló gyulladt ki vasárnap este Domaszéken. A tűzben három birka veszett oda. A szegedi hivatásos egységek rövid idő alatt elfojtották a lángokat, személyi sérülés nem történt.