A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetői és az Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ koordinátora közös értekezleten határozták meg az együttműködés jövőbeni célkitűzéseit.

Az áldozatok közvetlen elérésén alapuló rendszer hatékony működtetése a rendőrség kiemelt feladatai közé tartozik, amely tevékenység magas színvonalú teljesítése folyamatos szakmai kommunikációt igényel az érintett szervezetek részéről. Az áldozatvédelem és az áldozatsegítés csak úgy nyújthat megfelelő támogatást a bűncselekmények áldozatainak, ha a velük kapcsolatba kerülő szervezetek között folyamatos együttműködés valósul meg, amiért Csongrád-Csanádban elkötelezetten tesznek az állami áldozatsegítés szereplői és a rendőri szervek egyaránt. Az együttműködés jegyében dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője meghívta az Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ koordinátorát, hogy vezetői értekezleten adjon tájékoztatást tapasztalataikról, jövőbeni terveikről. Juhász Erika összefoglalta a 2020-as indulás óta megtett szakmai utat és az együttműködés eredményeit. Kiemelte az áldozatok közvetlen elérésén alapuló rendszer bevezetésének és működtetésének érdekében tett közös erőfeszítéseket, melyek a belső képzések, a lakossági tájékoztatás és az egyre hatékonyabban összehangolódó munka eredményeként fejlődést mutatnak. Az értekezlet résztvevői megbeszélték a jövőbeni lehetőségeket, célokat.

Szó esett többek között arról, hogy az áldozatsegítő központ kihelyezett ügyfélfogadási rendszerének fejlesztése jegyében a Szegedi Rendőrkapitányság épületében található helyiség megújul, amelyet a központ munkatársai már szeptember végén birtokba is vehetnek, hogy ügyfélbarát körülmények között fogadhassák a krízishelyzetbe került áldozatokat.

A közös cél, vagyis az áldozatok minél szélesebb körének elérése érdekében a konzultáció kiemelt témája a kommunikációs tevékenység összehangolása volt, melynek megvalósítására közös projekt kidolgozásában állapodott meg az áldozatsegítő központ és a rendőr-főkapitányság.