Adventre hangolódva tartottak szombaton programokat a Petőfi-telepi Művelődési Házban, melyen kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták azt, ami a legjobban érdekelte őket. Már reggel kilenc órától vártak mindenkit, aki a mai szombaton kicsit korábban kelt.


Farkasné Frecot Tünde elmondta:

„Ezt a programot azért kezdeményeztük a családoknak, hogy egy kicsit megálljanak a rohanásban, és úgy érkezzenek meg az első adventi gyertyagyújtásra, hogy a lelkükben már valamennyire felkészültek erre. Nagy öröm, hogy idén is nagyon szép számban megjelentek a családok, így együtt még hasznosabban tudjuk tölteni, az előkészületi időt.

A délelőtt mézeskalácsház építéssel kezdődött. Ezeknek a mézeskalácsházaknak a paneljait megvásárolhatták a családok 1500 forintért. Az építésből befolyt összeget a körzet önkormányzati képviselője Szénási Róbert kiegészíti és 20 Petőfi-telepi idős, egyedülálló ember vagy rászoruló család karácsonyát is megszépíthetik. Idén hetven házikó volt, melyek majd ki lesznek állítva a helyi katolikus templomban, január 3-14-ig lehet őket tekinteni.

Emellett a Magocska Kézműves Vásár is várta az érdeklődőket, szintén délelőttől. Az árusítás mellett különböző foglalkozásokat is tartottak. Akinek kedve volt, a mandalafestészet rejtelmeibe is belekóstolhatott, amit szintén nagyon élveztek gyermekek és felnőttek egyaránt. Délig a Mikulás is vendégük volt, akit nagyon sok gyermek meglátogatott.

A délután sem múlhatott el izgalmas programok nélkül, hisz adventi koszorúkészítésre várták a családokat. Hat órai kezdettel meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. Az eseményt Bedő Gábor és a König Szalonzenekar koncertje zárta.