Ismét a tűzoltókért tartott Szentmisét Fazakas Attila plébános múlt vasárnap. Már negyedik alkalommal hívta és várta a Móravárosi plébániára a tűzoltókat, hogy Szent Flórián napja alkalmából megáldja őket és a járműveket. Idén először a mentőkkel közösen szerveződött a katolikus szertartású szentmise, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet több munkatársa is részt vett az eseményen.

Fotó: Molnár Krisztina

A liturgián az atya kiemelte, hogy a mentők és a tűzoltók hivatása, munkája a többi ember számára is példaértékű, hiszen a segítségnyújtás ott kell, hogy legyen mindenki hétköznapjaiban, gondolataiban. Fontos, hogy felismerjük, mikor és hol tudunk segíteni, és merjünk cselekedni. Sőt, a szeretetről beszélve elmondta, az az igazi szeretet, ha úgy segítünk, hogy cserébe nem várunk el semmit. A tűzoltókat és a mentőket Fazakas Attila Isten meghosszabbított kezei a mentők ás a tűzoltók.  

A mise alkalmával Isten áldását kérte mindazokra, akik ezt a hivatásukban nap, mint nap megteszik embertársaikért. 

A misét követően pedig már hagyománnyá vált, hogy Attila atya külön megáldja a templom előtt felsorakozott járműveket és azok legénységét is. Ezúttal három tűzoltósági autóra és egy mentőautóra, és az azokon szolgálatot teljesítőkre kért áldást és védelmet az atya.